- Golden retriever

Jaktgolden?

2018-04-25 13:47 #0 av: raudur

Hej! Jag börjar smått planera för att skaffa hund om ca 1 år. Idag har familjen 2 jackrussel terrier.

Jag går i tankarna på en jaktgolden men är lite osäker om det är rätt ras för mig. Jag vill ha en aktiv hund som är med på allt. Tydlig Av/På knapp. Jag vill träna lydnad och gärna agility samt utbilda till kantarellhund;). Jag är mycket i skog och mark och har även häst så tanken är att den ska få hänga med på många turer. Jag är inte intresserad av jakt men kan tänka mig apportträning med dummies och liknande.
Jag har haft golden tidigare men då typiskt utställningsgolden.

Låter det som rätt hund för mig?

Anmäl
2018-04-25 13:52 #1 av: MonicaLagerquist

Många som föder upp rena jaktgolden säljer inte hund till folk som inte tänker jaga eller träna/tävla spår/apport.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-25 14:00 #2 av: guldtassar

Säger som #1, finns även kennlar som har hundar i mer mitt i mellan. Du kan kolla på någon kennel som inte föder upp jakten eller utställning, utan mer en aktiv sällskapshund.

Anmäl
2018-04-25 15:19 #3 av: Hiro

De jaktgoldens jag har träffat har varit väldigt väldigt mycket "go" i och jag skulle rekommendera mycket mental stimulans, är du inte sådär super intresserad och vill köra mycket mentalträning så kan en "mellangolden" vara bättre (dual purpose) ibland är det direkta "korsningar" mellan jaktgolden och utsällningsgolden och ibland är det generationer avlade för att vara "mellangoldens". Om du kontaktar och får träffa en mellangolden så kan du ju se om deras (föräldrahundarnas/kennelns) nivå på hundar passar dig + kan du ju höra med uppfödarna ifall det du tänkt dig passar hunden eller ifall du ska ha "mer" eller "mindre". Lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.