Allmänt

Servicehund, söker uppfödare

2018-04-18 21:36 #0 av: bexce

Hej! Jag har funderat på att ha en servicehund ett tag, och jag tänker att en labrador skulle vara en av dem bättre raserna för just mitt tillstånd. Är det någon som vet bra uppfödare runt smålands/kronobergsområdet? alt. skåne. Det är jätteviktigt att hunden inte utvecklar aggressions/hyperaktivitetsproblem utifrån gener om dem ska tränas till att bli servicehundar. 

Anmäl
2018-07-09 00:10 #1 av: vallhund

http://www.labradorklubben.se/ klicka på valpkullar eller uppfödare så hittar du uppfödare i din närhet, lycka till!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-07-09 21:39 #2 av: Lona

En liten tanke-omväg, men Kustmarkens kenbel i Ljungskile föder upp ledarhundar, med andra ord är de noga med att få fram hundar med riktigt stabil mentalitet. Jag tror inte att de säljer valpar till vanliga privatpersoner men kika på vilka hundar och linjer de använder i sitt avelsarbete och leta efter uppfödare med liknande inriktning.
SKK Hund- och Avelsdata är bra verktyg men samma info finns även på Rasdata.nu (eller labrador.nu) i ett betydligt mer lättnavigerat upplägg. Ligger dock lite efter SKKs sidor med resultaten.
Du kan ju också kontakta Kustmarkens och höra om de kan rekommendera någon kennel.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.