Sjukdomar

Loppor ??

2014-08-08 12:05 #0 av: Sophiewesterlund

Hej

Har märkt på senaste tiden att min hund har kliat sig mycket. Idag mitt på promenaden började hon rulla sig vägen. När vi kom hem valde jag att titta henne i pälsen och fann då 3 st små krypande djur, som verkligen gömde sig nere i pälsen. (Hon är en gul labrador) Tog upp ett djur på mitt finger, och plötsligt hoppade den iväg. Loppor? Har inte haft hund särkilt länge så har inte varit med om det innan. 

Mamma ska i alla fall inom apoteket på väg hem från jobbet. Det jag tänkte göra nu, är att duscha henne med vanligt hundschampo. Så fort tvättmaskinen är ledig tänkte jag slänga in alla hennes filtar. Sedan tvätta hennes säng med vattenslangen i trädgården, antar att den torkar snabbast ute… Sedan är det mina sängkläder som får åka i tvätten + tröjan jag hade på mig inatt. (Hon sov i min säng några timmar efter morgonpromenaden med mig). På måndag åker vi till Tyskland… 

Någon medel ni vet som är bra som min mamma kan köpa? Måste hela familjen sanera sig? :( 

Anmäl
2014-08-10 22:14 #1 av: Minakatter

Tag kontakt med veterinär. Dom skriver ut medel som du kan ge så lopporna försvinner. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.