- Labrador retriever

haltar

2014-01-23 20:46 #0 av: Sophiewesterlund

Min labbetik på 8 år har sedan igår börjat halta när vi har gått lite längre rundor. Igår efter vi varit ute på koppelpromenad i 40 minuter drar hon upp ena bakbenet och hoppar några steg. Sedan satte hon sig ner… Sedan efter någon minut haltade hon lite men ville ändå gå framåt. Ringde pappa och bad han hämta oss. När vi ska börja gå igen så går hon normalt. Ringer pappa att han inte behöver hämta oss. Efter ca.5 minuter händer samma sak IGEN… Så pappa hämtade oss. Men när hon hoppa ur bilen sprang hon som en galning och allt var normalt. 

Det var nästan samma sak idag. Men då drog hon aldrig upp benet utan haltade 10-12 steg bara, stannade några sekunder, fortsatte gå normalt… 

Jag vet inte om hennes höfter är röntgade eftersom jag fått henne av en gammal vän till familjen hösten 2013. Men kan såklart ta reda på det. 

Vad kan detta vara? Ska vi be en veterinär titta på henne? 

Tack! Glad

Anmäl
2014-01-23 22:16 #1 av: AnneN

Var det mycket kallt ute då det hände?

Om hon är registrerad i SKK så kan du kolla på deras sida om hon är röntgad.

Jag skulle låta henne ta det lugnt och vila ett par dagar och se om hältan försvinner helt, om det inte går över eller blir värre så råder jag att kontakta veterinär.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-01-23 22:38 #2 av: Sophiewesterlund

#1 Nej, ca -2 grader. Ska kolla upp det, tack :) 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.