- Labrador retriever

Jaktprov - Hur går det till?

2011-12-07 11:18 #0 av: Eywa

Hur går ett jaktprov till för en labrador? Vad ska hunden kunna?

Jag vill inte jaga med min ev. framtida labrador men jag har funderat på att meritera honom eftersom jag är intresserad av att kanske låna ut till avel och lära mig mer om uppfödning.

För att godkänna sin labrador för avel måste man ju ha ant. ett 1a pris på off. utställning, 1a pris på off. jaktprov eller 2a pris på off. utställning och 2a pris på off. jaktprov.

Jag tänkte satsa på det sista alternativet eftersom min labbe kommer vara en arbetande hund och jag vill kunna visa hans egenskaper. Jag kommer även meritera honom på andra områden men det räknas ju inte för att bli godkänd för avel.

I vilket fall som helst så skulle jag vilja veta om det går bra att träna sin hund för jakt men att inte gå så långt som att faktiskt skjuta änder. Det är inte något som blir förvirrande för hunden? (det låter kanske lite dumt men jag kan verkligen ingenting om jakt)

Och hur ska jag isåfall träna inför jaktprovet?

(och jag kommer självklart även göra alla hälsotester och ett MH)

Anmäl
2011-12-14 07:05 #1 av: TinaH

http://retriever.ifokus.se/articles/4d712e89b9cb46221d044ab8-jaktprovets-genomforande#articles-1

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.