- Flatcoated retriever

flatte

2010-07-12 22:59 #0 av: MariannE11

hejsan ni retreiverproffs...

jag som är okunnig skulle vilja fråga er lite allmänt hur flattar är i temperament,,, hur man ska vara som matte ... jag har en föreställning om att det är en väldans aktiv hund som kräver mer än det vanliga av sin husse/matte... så därför vill jag höra med er som VET hur dom är o fungerar istället för att jag ska leva i min lilla bubbla som kanske är helt väldans fel...

tackar på förhand...

Anmäl
2010-07-13 00:41 #1 av: MinMusse

Hej. min flat är en lugn och trevlig hund, som aktiveras dagligen. Han är inte alls som jag upplevde att en flat skulle vara.. jag är positivt överasskad av rasen! =)

Anmäl
2010-07-15 19:42 #2 av: monsi

Vist är det en trevlig ras.

 

Anmäl
2010-07-15 20:10 #3 av: MariannE11

jag tror åxå att det är en väldans trevlig hund.... men kanske inte till mej i nuläget som saknar den tid o erfarenhet som jag tror krävs för det mesta...Skäms

#1 jättefin flat.... älskar deras svarta nosar o vakenheten i ögonen....

Anmäl
2010-07-18 03:11 #4 av: scth

Nu ska jag komma och vara negativ... haha , nej men smaken är som baken.

Flatten passar inte mig alls, den har allderless för mkt energi utanpå och blir för glad/ överväldigad för "småsaker", de är barnsliga i sättet jag skulle bli stressad av en sådan hund men det finns säkert underbara individer. Detta är min uppfattning, tycker inte "illa" om dem men mig imponerar de inte på.

Anmäl
2010-07-18 10:54 #5 av: monsi

Flatten är en jätte trevlig hund men som alla hundar behöver den rätt o lagom aktivering.

Har träffat understimulerade o fel aktiverade flattar o de är verkligen hysteriska.

Har haft nöjet att få njuta av samspelet mellan rättta aktiverade hundar o deras förare o det har varit underbart att se,där slår flatten de flesta hundar i sitt lugn o sammarbete.

Det roliga var att få tala med de lugna hundarnas förare om deras träning med sina hundar o det visade sig att de krävde betydligt mindre hjärn gymmpa än mina schäfrar sen är ju allt olika från indevid till indevid.

En jag pratade med tränade endast lite spår två gånger i veckan ca 10min o resten var bara vanliga promendaer o vardags lydnad hunden var lugnet o trygheten själv,löd mattes minsta vink. Förvånad

Anmäl
2010-07-18 22:31 #6 av: MariannE11

huvudet på spiken monsi... som vanligt....Skäms

Anmäl
2010-07-31 23:40 #7 av: giffan

jag har en flatte och kommer från nu alltid ha flatte igen!!

Trodde som du att de krävde en hel massa aktivering och att man måste å skulle träna å spåra eller jaga...

Min ÄLSKAR att spåra å jobba. Men han ÄLSKAR lika mycket att bara vara den han är. Perfekta familje hunden alltid glad. Inga problem med något (skulle vara att han har så fruktansvärt god aptit då)

Han är en genom go underbar hund i alla lägen. är man på dåligt humör eller nedstämd... då tar man en promenad med chester så är man glad igen.

vatten är en annan sak som står högt uppe på hans ÄLSKAR lista, pinnar och bollar såklart oxå.. barn är något av det bästa han vet och han fungerar så underbart bra på våran gård. Han skulle aldrig gå av gården utan att vi är med.

Nu är jag inte den som älskar att träna massa lydnad... men chester och jag har tränat lite agility och små tränar någon form av lydnad hemma, något spår kan deet bli ibland med.

 

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-08-01 01:22 #8 av: MariannE11

skaffar gärna en flatte senare om jag bara får sparka igång med en !lättare" hund.... kanske får skaffa mej en gosedjurshund...dom är väl lätta va?...Flört

glad att få höra mer om andras efrarenheter...

glömde kolla bilden...Skäms

Anmäl
2010-08-01 01:23 #9 av: MariannE11

å vilken sötnos... vill gärna pussa på svartnosen o borra in min näsa i pälsen...Kyss

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.