Träning

Levergodis

2010-01-14 16:08 #0 av: TinaH

Vad sägs och göra eget träningsgodis? Här får du recept på ett mycket populärt godis.

 

 

 

Här har jag tagit ca 1Kg, Oxlever

Som kokas ca 45-50 min. Lägg gärna i rosmarin, vitlök, för er som vill, i vattnet.

 

 

 

 

 

 

  

 

Som jag har skurigt ner till lagom stora mumsbitar. Tänk på att dem inte ska vara för stora, det är ju inte "middag" hunden får,utan en snabb belöning.

 

 

 

 

 

Så här ser det ut när det ligger på plåten

Jag har tagit vitlökskrydda (kan uteslutas)
och Timjan på. Hundarna blir som tokar av timjanet.

 

 

 

 

 

Mitt i ugnen på 100 grader. Sätt något mellan  ugnsluckan, så att kondensen går ut i rummet. Det är då själva torkningprocessen blir. Jag vill ha mina godisar halv hårda ute, med en mjuk kärna i mitte.
Detta tar ca 1,5h. Tiden kan ta längre och kortare, beroende på hur hårda och mjuka ni vill ha dem
Ta gärna ut dem någon gång och lossa dem från plåten och skaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här ser dem ut färdiga.
Jag brukar frysa in dem i lagom stora
portioner i bajspåsar.
Så är det bara at ta fram sin påse när
man ska träna.

 

 

 

Detta blir ett mycket uppskattat träningsgodis.

Lycka Till!

 

/Artikel av: Chrisitina H.

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Anmäl
2010-01-14 18:31 #1 av: AnneN

Ett tips är att lägga dem på bakplåtspapper, då fastnar inte bitarna och plåten blir så mycket lättare att diska Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-14 19:03 #2 av: flikkan77

Jag brukar torka levern lite i skivor först och sen tärna när det fått lite styrsel på sig. Känns inte lika kladdigt då...

Anmäl
2010-01-14 19:04 #3 av: AnneN

#2 Jag brukar koka den, då får den bra konsistens att hantera, sedan skär jag i bitar och torkar.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-14 19:26 #4 av: flikkan77

#3 Ja, koka den kan man också göra. Har för mig att jag träffade någon på nån kurs som bara kokade levern och lät bli att torka den i ugnen alls.

Vet inte hur länge man ska koka den bara... eller hur hon gjorde.

Anmäl
2010-01-14 19:40 #5 av: AnneN

#4 Jag kokar den ca 1 timme och då är den helt genomkokt.

Grejjen med att ha lever som är bara kokt är att den inte håller lika länge, jag gör ju ganska mycket på en gång och då är det bra med små bitar som är torkade helt igenom. Håller hur länge som hellst

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-14 19:44 #6 av: flikkan77

#5 Jo, jag brukar också göra rätt mycket när jag väl torkar lever. Så där en 3-4 plåtar på en gång. Har bara inte haft en hund som ätit det sen före sommaren. Har en viss Saluki som är pinsamt kräsen och torkad lever står inte på hennes godislista oftare än kanske 2 gånger om året.

Nu med en Labbe i huset så är det ju andra bullar! Glad

Vet ju inte hur mycket hon som bara kokade sin lever gjorde åt gången faktsikt. Reagerade bara på att våra leverbitar såg annorlunda ut.

Anmäl
2010-01-15 00:09 #7 av: TinaH

GIVETVIS så ska levern kokas i ca 45 min innan, den skärs. det glömde jag och skriva.Skäms

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Anmäl
2010-01-15 00:11 #8 av: AnneN

#7 Vilken tur att du då kan gå in i artikeln och fixa det Flört

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-15 04:57 #9 av: TinaH

# 8

Japp Glad

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Anmäl
2010-01-22 17:47 #10 av: LenaK63

Jag har bara kokat och skurit i små bitar, men det är inte så trevligt att ha i fickan för det smular tycker jag. Nu prövar jag att först koka, skära och sedan torka.

Lever gör min labbetik väääldigt uppmärksam!

Anmäl
2010-01-22 17:49 #11 av: TinaH

ja, torkar du efter du har kokat det, så blir det inte så kladdigt. Glad

 

Där vi är och tränar så har dem en Stor pudel och en collie hund.

BÄGGE 2 springer till min midjeväska DIREKT när dem får syn på mig!! Skrattande

 

Trotts att matte har eget hemma gjort lever gottOskyldig

 Mvh TinaH
~ Sajtvärd på: retriever.ifokus.se ~


 

Anmäl
2011-03-14 19:04 #12 av: modus.operandi

Nu har jag ju visserligen inte gått och letat, men vart får man tag i oxlever? På ica? är det dyrt?

Hur länge håller dessa små godbitar? Misstänker att jag kanske kan få lite pli på svärföräldrarnas flat med dessa små godisar Oskyldig

Anmäl
2011-03-14 21:02 #13 av: AnneN

#12 ungnötlever/nötlever brukar kunna finnas i de flesta mataffärer och är absolut inte dyrt.

Hur länge de håller beror på om man har kokat bara, då håller de inte mer än några dagar utanför frysen. Har man torkat dem så beror det dels på hur pass torkade de är och hur man förvarar dem.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-10-11 20:08 #14 av: imsuchadiva

Måste man koka levern innan eller kan man torka den på en gång?
Undrar även samma sak om kycklinghjärta.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.